۱۳۸۷ اردیبهشت ۲۷, جمعه

فید RSS چیست ؟

ممکن است شما هم اصطلاح “فید RSS” یا “خوراک RSS” و یا سایر اینها به گوشتان خورده باشد و از آن سر در نیاورده باشید. شاید هم دنبال آن گشتید ولی در کلمات و جملات قلنبه سلمبه سایت های مختلف غرق شده اید و به نتیجه نرسیده اید. پس این مطلب برای شماست. باور کنید پس از استفاده از RSS هرگز نمیتوانید آن را ترک کنید. من در این مطلب بصورت کاملآ ساده و روان جوری که برای همه قابل فهم باشد به توضیح این مبحث میپردازم.

RSS اصلآ به چه درد میخورد؟

برای مثال شما به ۲۰ سایت یا وبلاگ علاقه مند هستید و هر روز مطالب آن ها را میخوانید. یقینآ برای خواندن آنها سختی زیادی را متحمل میشوید. باید یکی یکی آنها را چک کنید و ممکن است یکی از آنها ازدستتان در برود. در صفحات متعدد مرورگر خودتون گم میشید و در نهایت از رسیدن به هدف اصلی خودتون که خواندن مطالب آن سایتها باشد عاجز میمانید. هر روز باید مدتی را صرف لود شدن قالب گرافیکی سایت ها کنید که ارزشی برای شما ندارند و تکراری شده اند ، فقط پهنای باند از دست میدهید… باید تبلیغات سایت ها رو تحمل کنید آن هم با سرعت اینترنت های ایران و… خوب حالا میخواین همه این دردسر ها برای همیشه تموم بشه؟ RSS اینجا به کمک شما میاد. هر سایت یا وبلاگی (به شرطی که خوراک RSS داشته باشد) دارای یک آدرس برای خوراک مطالبش است برای مثال آدرس خوراک مطالب قلم :: وبلاگ خبری آباده:: http://feeds.feedburner.com/abadehnews است.

شما فقط کافیست این لینک را در مرورگر خودتون اجرا کنید تا برنامه خبرخوان شما آن را به لیست سایت هایی که شما آنها را دنبال میکنید اضافه کند. از این به بعد لازم نیست هر روز وارد قلم :: وبلاگ خبری آباده:: شوید تا مطالب آن را بخوانید فقط برنامه خبرخوان خودتون رو اجرا میکنید و آن با سرعت ده ها برابر فقط مطالب جدید را به شما نشان میدهد.

خوب آدرس خوراک هر سایت رو از کجا پیدا کنیم؟

در اکثر سایت ها و وبلاگ ها آیکون RSS (abadehnews feed) را در گوشه ای از سایت مشاهده میکنید. همچنین اگر از مرورگر فایرفاکس استفاده میکنید در گوشه سمت راست نوار آدرس آن علامت RSS را مشاهده میکنید که میتوانید با کلیک کردن بر روی آن فید سایت را به خبرخوان خود اضافه کنید.

این خبرخوان که میگفتی جریانش چیه ؟ از کجا باید بگیریمش؟

خبرخوان ها برنامه هایی هستند که اطلاعات بدست آمده از این فید ها را به شما نمایش میدهند. همانطور که برای گوش کردن MP۳ شما میتوانید از برنامه های مختلفی استفاده کنید. برای فید هم صدها برنامه وجود دارد که من چندتا از بهترین ها را به شما معرفی میکنم.

Snarfer : این برنامه کوچک دوست داشتنی مدت هاست که روی صفحه مانیتور من جاخوش کرده است. پشتیبانی بسیار خوب از زبان فارسی ، سادگی و سرعت فوق العاده از ویژگی های بارز این برنامه هستند.

دریافت - حجم: ۴۷۴ KB

GreatNews: برنامه ای مشابه اسنارفر با کمی امکانات بیشتر و البته اندکی حجم بیشتر که به “خبرخوان باهوش” معروف است. از هر کدام بیشتر خوشتان میاید استفاده کنید.
دریافت - حجم:۸۰۰ KB

فهمیدم چیه ، حالا میشه بیشتر راجع بش توضیح بدی که اطلاعاتم کامل بشه؟

RSS مخفف “Really Simple Syndication” یا “Rich Site Summary” است و نوعی از داده است. و ایده آن برمیگردد به حدود ۱۲ سال پیش که یکی از مسوولان شرکت Apple برای اولین بار آن را پایه گذاری کرد البته نه به این قصد ، هدف او تسهیل در یک سری از امور شخصی برای پروژه های شرکت بود. شرکت Netscape در سال ۱۹۹۹ RSS را رسمآ پایه گذاری کرد و سعی کرد در مرورگر خود به اجرا بگیرد که به موفقیت زیادی در آن بدست نیاورد به مرور زمان این فرمت داده که بر پایه زبان XML است توسط شرکت های مختلف کامل شد. و در حال حاظر به RSS ۲.۰ امروزی تبدیل شده است. فکر میکنم تا اینجا برای این مطلب کافیه ، در آینده به مبحث Feed بیشتر پرداخته خواهد شد.

از RSS استفاده کنید و از آن لذت ببرید.

منبع: قلم


هیچ نظری موجود نیست: